Starý zámek postavili v pol. 17. st. Rottalové. Horní část rezidenční a obytná, spodní vězení. Od r. 1876 v patře kanceláře a byty, dole sýpky a vězení. V r. 1898 přistavěn soudní úřad. V r. 1925 zámek získává olomoucké arcibiskupství a spořitelna, ta část zámku zbourá a vystaví svoji budovu.
Starý zámek v Napajedlích se nachází na Masarykově náměstí naproti kostelu sv. Bartoloměje. Jedná se o dvoupatrovou budovu, na kterou v pravé části navazuje budova spořitelny. Ta byla postavena z jedné z původních zámeckých částí. Dnes slouží Starý zámek firmě Baltaci, která zde zřídila penzion, restauraci, bar a taneční klub.
V samotných Napajedlích můžete navštívit druhý zámek s anglickým parkem, francouzskou zahradou, slavný hřebčín či místní muzeum. V okolí pak např. hrad Malenovice, krajské město Zlín či pohoří Chřiby (Hříběcí hory).

Rozehnal Ivo, 1.8. 2016

historie

Roku 1611 koupil Napajedla od Mola z Modřic příslušník starého štýrského rodu Jakub z Rottalu. První Rottalové postavili v Napajedlích v polovině 17. století barokní zámek (tzv. starý zámek), který nenavazoval na tvrz, ale byl vybudován v městečku a sloužil jako panské sídlo až do vybudování nového zámku. Byla to jednopatrová barokní budova, v jejíž horní části byly obytné prostory a dole vězení. Když v

Ladislav Hosák a kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl I. - Jižní Morava, Svoboda, Praha 1981, 19.6. 2014
    Zlínský kraj,  Zlín  (ZL), Napajedla