Zcela zaniklé tvrziště, jehož datum vzniku není písemně doloženo. Jeho prvním majitelem byl údajně Jakub. Tvrziště zaniklo během válek ve druhé polovině 15. století.
Možné místo tvrze od sz.
Malá obec Svárov, která má asi 230 obyvatel, leží na vedlejších silnicích východně od Březolup mimo značené turistické trasy. Obec nemá významnější památky kromě novodobého mariánského modlitebního místa vybudovaného na západním okraji zástavby po roce 1997.
3.2. 2021

historie

Obec Svárov údajně vznikla mezi 10. a 11. stoletím, přičemž jejími zakladateli byli Svárovci ze Svárova, kteří snad patřili k nejstarším vladyckým rodům na Moravě. První písemná zmínka o obci je z roku 1375. V té době se předpokládá i existence tvrze, jejímž prvním majitelem - podle legendy - byl Jakub. Za dob války českého krále Jiřího z Poděbrad s uherským králem Matyášem Korvínem ve druhé polovině

Zlínský kraj,  Uherské Hradiště  (UH), Svárov