Lesní kaple napodobující lurdskou jeskyni byla postavena u pramene pitné vody v roce 1907. Ke stému výročí založení bylo v roce 2007 okolí kolem kaple upraveno a byla zde sloužena mše svatá.
© Luděk Vláčil 11/2017
Roštínská lesní kaple z roku 1907, napodobující lurdskou jeskyni, se nachází na severozápadním okraji Chřibů na úpatí Hradiska (423 m n. m.) v údolí Roštínského potoka u pramene vody asi 1,5 km jihovýchodně od Roštína za bývalým panským dvorem Kamínka, kde je dnes restaurace a kemp. Ke kapli se dostanete z obce Roštín kolem koupaliště, kde se dá zaparkovat, a starého kina po zelené turistické stezce, která pokračuje dál na rozcestí Pod Brdem. Na vrcholu Brdo (587 m n. m.) se nacházelo hradisko a dnes zde stojí rozhledna. Z rozcestí před lesní kaplí vychází ještě žlutá a modrá turistická stezka.

Zlínský kraj,  Kroměříž  (KM), Roštín