rozhledna Kraví hora

Bořetice u Velkých Pavlovic
Dřevěná rozhledna vysoká 15 m, postavená v roce 2006. Čtyři vyhlídkové plošiny a rozhled nejen na Velkopavlovickou vinařskou oblast, ale i na Novomlýnské nádrže a na Pálavu.
Rozhledna Kraví Hora
Graficke pismenko Nad vinařskými Bořeticemi a nad její sklepovou vesničkou Kraví horou se na památku vítězství v celostátním kole soutěže Vesnice roku 2005 tyčí 14 metrů vysoká rozhledna jako protipol 14 metrů hlubokému vinnému sklepu.
u-jamboru.sklepymoravy.cz, 28.3. 2007

turistické

Bořetice leží 12 km jihovýchodním směrem od Hustopečí. První písemná zmínka o Bořeticích pochází z 13. století. Obec se nachází ve známé Velkopavlovické vinařské oblasti. Dostupná je buď železnicí, leží na trati číslo 255, Hodonín – Zaječí a nebo autobusy z Hustopečí, Břeclavi a Velkých Pavlovic. K rozhledně dojdeme od hotelu Kraví hora po úzké asfaltce mezi vinicemi. Rozhledna je od obce Bořetice vzdálená asi 1,5 km. Rozhledna byla

popis

Bořetická rozhledna stojí nad bořetickými vinnými sklípky, nazývajícími se Kraví hora. Zpřístupněna byla 11. červnu 2006. Dřevěná rozhledna je vysoká 15 m, má čtyři vyhlídkové plošiny a nejvyšší plošina, zastřešená, je ve výši 12 m. Postavena byla místními řemeslníky. Z rozhledny je krásný rozhled na Velkopavlovickou vinařskou oblast, spoustu vinařských vesniček a vinařských tratí. Hezký pohled je i na Novomlýnské nádrže a na Pálavu.