Privátní ZOO Dvorec, založena v r. 2007. Od r. 2013 chov bílých tygrů jako 2. ZOO u nás a od r. 2016 chov bílých jihoafrických lvů - v r. 2017 první přirozený odchov paterčat na světě!!! Jsou v ní převážně zvířata z afrického kontimentu, ale nechybí i z dalších. Přístupná v návštěvních hodinách.
Graficke pismenko Dvorec je vesnice v okrese České Budějovice, je součástí města Borovany.
První zmínka o vesnici pochází z r. 1385.
Podél protéká řeka Stropnice a zasahuje sem část národní přírodní rezervace Brouskův mlýn.
Vesnicí prochází silnice II/157.
Nedaleko se nachází residence Nový dvůr a Safari Park (samostatná hesla).
Wikipedie, Jaroslav Špiroch, 15.5. 2020

historie

Samostatnému vzniku ZOO předcházel dlouholetý chov plazů, šelem a primátů v městysu Ledenice. Myšlenka na založení privátní ZOO se začala rodit někdy kolem r. 2003. V r. 2005 byla zakoupena budova a přilehlé pozemky v Dvorci. V r. 2007 byla založena nezisková společnost Park exotických zvířat o.p.s., první oficiální návštěvníci. V l. 2008 - 12 budování dalších výběhů a expozic, zázemí pro zaměstnance a návštěvníky. V roce 2012 pak uděluje MŽP

Webb ZOO, Jaroslav Špiroch, 15.5. 2020

popis

Zoologická zahrada Dvorec je zahradou, která vystavuje, ale hlavně chová zvířata převážně z afrického kontimentu (lvi, levharti, hroši, šimpanzi, pakoně, antilopy a další africká zvířata. Jsou zde zastoupena zvířata i z dalších kontimentů (Asie - bílý tygři, gibboni, bůvol aj.); (Amerika - tapír, kapybara, mara, lamy aj.); (Austrálie - papoušci kakadu); (Evropa a euroásie - vlci, medvědi, rysi,tygři Ussurijští). Nechybí i domestikovaná zvířata

ZOO, akvarium
     České Budějovice  (CB)