Moje místa 0
Novogotická trojlodní stavba nového římskokatolického kostela sv. Bartoloměje podle projektu arch. Scheneho z Vídně. Nahradil starý dřevěný kostel, který již nepostačoval. Postaven v letech 1892 až 1895.
kostel sv. Bartoloměje od východu
Graficke pismenko Jakkoliv je Kopřivnice moderně se rozvíjejícím městem, jehož panorama povětšinou tvoří jen starší či novější průmyslové objekty a jenž svůj věhlas a slávu získalo především díky průmyslové výrobě – domov světově známé automobilové značky Tatra – má Kopřivnice i jednu dominantní historickou budovu. Tou je římskokatolický kostel sv. Bartoloměje, který nahradil starý dřevěný kostel sv. Bartoloměje, který již rozvíjejícímu se městečku nepostačoval. Pro stavbu nového kostela byl získán pozemek továrníka Jana Rašky, ležící necelých 400 m severovýchodně od starého kostela. Stavba kostela započala na sklonku roku 1892, hrubá stavba byla dokončena do roku 1893. V červenci 1895 ...

Historie nového kostela sv. Bartoloměje
    Myšlenka na stavbu nového důstojného svatostánku pro obyvatele rozvíjející se a rozrůstající obce Kopřivnice vznikla v roce 1881, kdy tehdejší farář d.p. Rudolf Vícha založil fond na stavbu nového kostela. Do té doby sloužil po mnohá století kopřivnickým farníkům starý dřevěný kostel sv. Bartoloměje. V roce 1892 bylo započato s přípravou pozemku staveniště, jenž pro stavbu nového kostela poskytl známý továrník Jan Raška. Projekt kostela

Jan P. Štěpánek podle J. Tichánek: Stará Kopřivnice v dokumentech a fotografiích, Kopřivnice, Kopřivnice 2006), 11.10. 2006