Původně renesanční zámek, za třicetileté války vypálen. V r. 1716 barokně přestavěn. R. 1815 koupil panství hrabě Kinský. Při přeměně v ženskou věznici odstraněna převážná část umělecké výzdoby. Devastován, když sloužil jako nemocnice a kasárna.
V samotném centru pravobřežní městské části města Valašského Meziříčí, v Krásnu nad Bečvou můžeme najít druhý z valašskomeziříčských zámků. Poněkud stranou městského ruchu zde stojí tzv. zámek Kinských. Návštěvník jej snadno najde, protože se nachází jen pár metrů od víceproudé výpadovky z centra města na Hustopeče nad Bečvou a Hranice. Zámek je tvořen obdélnou patrovou klasicistní budovou se středním mělkým rizalitem ukončeným trojúhelníkovým štítem v němž je umístěn kamenný znak rodu Kinských. V zámku dnes sídlí vlastivědné museum. Od zámku takřka až železniční trati se rozkládá rozlehlý přírodně krajinářský park, centrum odpočinku a relaxace všech meziříčských.

Historie zámku v Krásně nad Bečvou (Valašské Meziříčí):

Počátkem 18. století postaven Žerotíny dřevěný zámek a dvůr, který sloužil hlavně potřebám správy panství. V polovině 18. století byl nahrazen zděnou budovou a roku 1854 jej Kinští přestavěli v pozdně klasicistním slohu. V roce 1945 přešel do majetku státu a od roku 1954 slouží muzeálním účelům, jako pobočka vlastivědného muzea ve Vsetíně (dnes Muzeum regionu Valašsko). Stálá expozice se kromě obvyklých zámeckých interiérů zaměřovala na osvětlovací sklo a gobelíny včetně prezentace místní sklářské školy. Po skončení sezóny 2018 čeká zámek rozsáhlá rekonstrukce s odhadovanými náklady ve výši až 100 mil. Kč.

Hrady a zámky na Moravě, Praha 1987 (doplněno redakcí, říjen 2018), 24.6. 2006

Zlínský kraj,  Vsetín  (VS), Krásno nad Bečvou