Renesanční měšťanský dům byl postaven r. 1579. Prvním známým majitelem byl koncem 18. stol. Ignác Freudenreich. Posledním majitelem byl obchodník Bedřich Synek, který dům r. 1976 prodal městu. V l. 1989–2002 proběhla rekonstrukce domu. V současné době je zde Infocentrum, městské muzeum a vinotéka.
Hlavní průčelí
Graficke pismenko Nejzachovalejším reprezentantem původní měšťanské renesanční zástavby je dům U Synků, který byl postaven roku 1579. Původní majitelé domu nejsou známi. Na konci 18. století je doložen jako vlastník Ignác Freudenreich. Posledním majitelem domu byl obchodník Bedřich Synek. Ten prodal dům roku 1976 tehdejšímu ONV v Břeclavi, odkud byl převeden do vlastnictví městu Hustopeče. V letech 1989–2001 byly provedeny rekonstrukce. V současné době je sídlem Městského muzea a galerie a disponuje dvěma stálými expozicemi a turistickým informačním centrem. První expozice je expozicí dějin města, která je věnována dějinám osídlení v katastru města Hustopečí. Druhou ...

popis

Dvoutraktový renesanční dům z druhé poloviny 16. století (na jednom z okenních ostění ve dvoře nalezneme datum 1579). Nejvýraznějším prvkem hlavního průčelí je arkýř vynesený na krakorcích, na nichž jsou v nízkém reliéfu provedené štítky se znaky (vpravo motiv překřížených sekyrek, vlevo nečitelný). Mázhaus je zaklenut křížovou klenbou s vytaženými hřebínky. Dvorní trakt je pozoruhodný dvoupodlažní arkádou – v přízemí je tvořena šesti oblouky, v

Zdeňka Míchalová , 11.10. 2011

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)