Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
Komínské skály, Chřiby
Hrady.cz
Významný bod Chřibských vrchů. Úzký asymetrický hřbet tvořený paleogenními hrubozrnnými pískovci až slepenci. Po celé délce větší i menší skalní formy různých tvarů. Vlastní vrchol má pozoruhodný tvar směrem vzhůru se zužující.
Komínky - vyhlídka

Komínské skály

Graficke pismenko Významný bod Chřibských hřbetů, skalní útvar, 523 m n.m., 1,5 km v. od Bunče, 2,5 km jjv. od obce Kostelany. Úzký asymetrický hřbet s příkřejším severním svahem zalesněný listnatými porosty s převahou dubu, buku a habru tvořený paleogenními hrubozrnnými pískovci až slepenci soláňských vrstev magurského flyše. Po celé délce hřbetu jsou rozesety větší i menší skalní formy, nejrůznějších tvarů. Nejvýraznější skalní útvar, tvořící vlastní vrchol má pozoruhodný tvar. Je asi 8 m vysoký, téměř 20 m dlouhý a nejvíce 5 m široký, směrem vzhůru se hrotovitě zužující. Tvar skaliska modelovalo dlouhodobé zvětrávání různě odolných pískovců a slepenců podél puklin ...