Zaniklá tvrz, která není v písemných pramenech zmiňována, ale je jisté, že v zaniklé vesnici Svárov tvrz byla. R. 1368 se zmiňuje prodej lesa Hraďišťko, což naznačuje že tvrz již byla pustá. Samotná vesnice se uvádí r. 1381 kdy její část vlastnili Šternberkové.
Stále patrný příkop a val na východní straně tvrziště
© Roman Řezáč 11/2004
Reliéfní zbytky tvriště leží v lese zvaném Obora, asi 300 m jižně od Svárovského dvora. Dnes se reliéf již z části ztrácí, dobře patrný je příkop pouze na severní a snad východní straně, jinde už pomalu tvoří jen nízký terénní stupeň. Tvrziště je také porostlé křovím, což orientaci ještě víc ztěžuje. K tvrzi patřila zaniklá vesnice, na jejímž místě jsou dnes zajímavé a dobře viditelné zříceniny Svárovského dvora, nacházejícího se jen asi 300 m severně od ní.
historie

Bohužel tvrz se v pramenech přímo neuvádí, je však jisté, že patřila k zaniklé vesnici Svárov, na jejímž místě jsou dnes zříceniny dvora, kolem nichž vede značená cesta. Určitou zmínkou o tvrzi by mohl být prodej lesa Hradišťko v roce 1368, což by značilo, že již byla pustá. Historické zmínky o vesnici jsou už jasnější, zmiňuje se roku 1381 kdy její část vlastní Šternberkové,, roku 1417 se po vsi píše Jakub, jako poslední potom roku 1464 Václav. Archeologické nálezy a tedy bližší datování života na tvrzi nejsou známé.

Zlínský kraj,  Kroměříž  (KM), Honětice