Barokní kostel byl postaven v l. 1688-1705 na místě pův. chrámu, postaveného před r. 1389. Z pův. kostela byla zachována věž (zvýšena). Nový kostel nechali postavit M. Kafka a M. Klingseisen z Prostějova. V 1. pol. 18. stol. přistavěna mariánská kaple. Mobiliář převážně z 60. a 70. l. 18. stol.
Celkový pohled na kostel
Kostel se nachází v těsné blízkosti zámku (původní tvrze).
historie

Nový kostel byl založen r. 1688 na místě původního gotického chrámu, postaveného někdy před r. 1389. Nový kostel nechali od základů nově postavit Martin Kafka a Matouš Klingseisen z Prostějova, stavba byla dokončena patrně r. 1705. Do stavby nového kostela byla začleněna renesanční věž z původního kostela a byla zvýšena o zvonicové patro. Zvon odlil r. 1688 Pavel Reimer v Olomouci. V 3. čtvrtletí 18. stol. byla ke kostelu přistavěna mariánská kaple. V interiéru je zařízení převážně z 60. a 70. let 18. stol. Ve vítězném oblouku je štuk. kartuš s malovaným znakem Thun-Hohensteinů (majitelů morkovického statku v l. 1863-1911). Na výzdobě interiéru se podíleli malíř Felix Ivo Leicher, sochař František Ondřej Hirnle, štukatérské práce provedl Jan Felix Ležatka, relikviář zhotovil r. 1743 Volfgang Rossmayer. V 19. stol. pracovali na výzdobě kostela malíři A. Sedláček a Jarolím Štantejský (oltářní obraz Kristovo kázání se…  číst dále

Zlínský kraj,  Kroměříž  (KM), Morkovice-Slížany