Zámek byl přestavěn ze starší tvrze počátkem 17. stol. Byl často přestavován a často se tu střídali majitelé. V dnešní době zámek spravuje Nadace Živoucí světlo Maháprabhudíp satsang, která provádí rekonstrukci zámku a okolí.
pohled z ulice
Po opuštění hradu Střílky nahradila jeho rezidenční funkci nová tvrz, kterou přímo v městečku koncem 16. století postavil Mikuláš Kobylka z Kobylího. Na počátku následujícího století tvrz přestavěl další majitel Adam Martinovský z Rozteče. Další majitelé Petřvaldští z Petřvaldu přestavěli zámek na reprezentativní barokní rezidenci. Tu dalšími stavbami po roce 1763 rozšířili Kuenrungové. Dalšími majiteli byli od roku 1885 Herbersteinové a po nich v letech 1912-45 Berchtoldové z Uherčic. V současné době zámek spravuje Nadace Živoucí světlo Maháprabhudíp satsang., která kromě jiných cílů své činnosti provádí rekonstrukci zámeckých budov a interiérů, snaží se regenerovat zámecký park a přilehlé rybníky.
17.2. 2004
historie

Kromě hradu stála ve Střílkách koncem 16. století i tvrz, která se připomíná jako majetek Mikuláše Kobylky z Kobylího v r. 1591 a 1599. Stávala v místech severozápadního rohu po zdejšího zámku. Po r. 1608 ji přestavěl evangelík Adam Martinkovský z Rozseče v renesanční zámek. Po Bílé hoře mu byly Střílky po zaplacení nevelké pokuty ponechány. Od r. 1624 vlastnili střílecký zámek spolu s panstvím Petřvaldští z Petřvaldu, kteří se Střílkami spojili i cetechovický statek. Antonín Amand z Petřvaldu přebudoval ve 30. letech 18. století renesanční zámek v barokní sídlo; vznikl tak komplex jednopatro vých budov kolem nádvoří s hranolovou věží, jehlanem a lucernou. Na nádvoří byla vybudována kašna se sochou Neptuna. V druhé polovině 18. století byla kolem zámku založena anglická zahrada. Po vymření rodu Petřvaldských v r. 1763 zdědili panství a zámek Künburgové a po jejich úpadku je v r. 1885 koupili…  číst dále

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 23.4. 2004

Zlínský kraj,  Kroměříž  (KM), Střílky