Moje místa 0
Parní motorový mlýn čp. 81 byl postaven v roce 1868 (jiné prameny udávají až rok 1907). Mlynářem byl František Janoušek, po roce 1877 Václav Klatovský z Kyšic. Od ukončení provozu slouží objekt jako sklad. Od roku 1996 je budova památkově chráněná.
mlýn od vesnice
© Milan Caha 07/2010
Graficke pismenko Parní motorový mlýn čp. 81 byl postaven v roce 1868 (jiné prameny udávají až rok 1907). Nicméně již 3. prosince 1867 povolilo obecní zastupitelstvo mlýn obývat a uvést do provozu. Mlynářem byl František Janoušek, po jeho odchodu do Ruska v roce 1877 mlýn vlastnil Václav Klatovský z Kyšic. Mlýn stojí na Radotínském potoce, asi kilometr od jeho pramene. Voda z potoka byla použivána na provoz a chlazení parního stroje. Ve mlýně se mlelo cca 40 let. Od ukončení provozu slouží objekt jako sklad. Od roku 1996 je budova památkově chráněná.