Pozůstatky tvrze přestavěné na barokní sýpku viditelné od železniční trati Praha-Plzeň. Ve sklepě je poměrně dobře zachované původní přízemí tvrze a dveře mezi původními místnostmi mají kamenné hrotité ostění.
Ves Popovice je poprvé zmíněna v roce 1266, kdy byla darována klášteru v Chotěšově Přemyslem Otakarem II. Ves změnila v neznámé době majitele a až v roce 1318 se připomíná Vaňek z Popovic. Po vymření jeho rodu ji daruje král Ladislav Václavovi z Voltýřova a Vaňkovi ze Svárova. První zmínka o existenci tvrze je až v roce 1544 jako součásti majetku Jana ze Svárova. V roce 1586 získal tvrz s panstvím Jan st. z Lobkovic a připojil ji k panství Králův Dvůr. Tvrz byla přestavěna na sýpku, na stavbu byl použit materiál z tvrze – zachováno bylo bývalé přízemí, dnes sklep. V nárožích vyšších barokních pater bylo použito jako armatur ostění z gotické tvrze.
Petr Nožička ,čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí II.,kol. autorů, Argo 2000, 2.2. 2010

popis

Barokní sýpka s přízemím z původní gotické tvrze. Nepřístupná a jde vyfotit pouze přes plot. Nejlepší fotka je od trati Praha-Plzeň. Sýpka byla v nedávné době opravena.
    Petr Nožička , 3.2. 2010
    Středočeský kraj,  Beroun  (BE), Králův Dvůr-Popovice