Franí kostel sv. Máří Magdalény, do dnešní podoby přestavěn ve 2. pol. 18. stol., s barokní farou a mansardovou střechou z roku 1780.
celkový pohled na kostel od jihu
Předmostí leží na pravém břehu řeky Bečvy, na návrší nad centrem statutárního města Přerova.
Ondřej Štěpánek, 14.11. 2006

Historie obce
    První písemná zmínka o vsi pochází z roku 1362. Majitelé různých částí Předmostí se často střídali. Zajímavou skupinou obyvatel středověkého Předmostí byli místní půhončí, kteří zde seděli na svých dvorech. Půhončí byli zvláštní skupinou obyvatel, jejichž úkolem bylo doručovat "půhony osobám pohnaným", dnes bychom řekli žaloby žalovaným. Půhončí byli osobně svobodní a můžeme je řadit po bok jiným svobodným obyvatelům vesnic - svobodníkům, či

popis

Farní kostel sv. Máří Magdalény leží v centru bývalé návsi (dnes ze všech stran obklopen panelovými domy). Do dnešní podoby byl přestavěn ve 2. pol. 18. století. Ve zdi za oltářem je zasazen renesanční náhrobek Kateřiny z Vrchlabí, manželky Kuneše z Vrchlabí a na Čekyni, která zde byla pochována roku 1526. Před vchodem do kostela se nacházejí sochy sv. Cyrila a Metoděje, které zde byly umístěny v roce 1863, tedy tisíc let po jejich příchodu na

není známo
     Přerov  (PR)