Moje místa 0
Výstavba 26 m vysoké ocelové rozhledny na vrchu Chocholík byla provedena koncem roku 2010 a od 1. května 2011 je oficiálně zpřístupněna veřejnosti.
© Luděk Vláčil 06/2019
Graficke pismenko Ocelová, 26 m vysoká rozhledna stojí na kopci Chocholík (366 m n. m.) asi 1,5 km severozápadně od Drnovic u Vyškova. Rozhledna je celoročně volně přístupná. Nejlépe se na Chocholík dostanete z Drnovic po zpevněné cestě vedoucí od hřbitova nebo po kratší, ale méně pohodlné modře značené turistické cestě jdoucí od autobusové zastávky "Na žlebě".

historie

Dříve se na vrchu Chocholík nacházela dřevěná vyhlídková stavba sloužící jako triangulační věž, která zanikla někdy v 90. letech 20. století. Záměr postavit novou rozhlednu vyšel z iniciativy člena místní komise pro životní prostředí MUDr. Jaroslava Dvořáka. V březnu 2008 vyjádřilo obecní zastupitelstvo souhlas s výstavbou rozhledny a v následujícím roce byl připraven i územní plán. Původně se mělo jednat o kamennou věž členěnou na několik

Luděk Vláčil - zdroj: http://rozhledny.webzdarma.cz/chocholik.htm, https://cs.wikipedia.org/wiki/Chocholík_(rozhledna) a další, 6.6. 2019