Kostel vznikl náhradou za kapli z r. 1855, rozšířenou r. 1891. R. 1968 vydáno povolení ke stavbě nového kostela a r. 1971 byla stavba podle návrhu arch. Ludvíka Kolka dokončena. Pro normalizaci po r. 1968 čekal kostel na vysvěcení až do 7. 7. 1991.
Kostel sv. Josefa v Senetářově

Obec Senetářov

Obec Senetářov leží zhruba v polovině trasy mezi Vyškovem a Blanskem. Přes vesnici vede zelená turistická stezka, která spojuje Rakovecké údolí u Jedovnic se severními partiemi Moravského krasu, a cyklotrasa č. 5079.
Jan Celý, 19.10. 2006

turistické

prohlídka inetriéru je jen před nebo po bohoslužbě v pátek večer, nebo každou druhou neděli v měsíci.
    Tomáš Berka, 9.9. 2008

Kostel sv. Josefa
    V roce 1855 byla v obci postavena kaplička zasvěcená sv. Josefu, která byla roku 1891 opravena a rozšířena. V roku 1968 bylo využilo politické situace a bylo vydáno povolení postavit novou kapli, protože stará kaple mimo jiné překážela v rozšíření silnice. Stavba, která byla prováděna svépomocí, trvala pouhé dva roky. V červnu 1971 byl kostel dokončen a 11. července 1971 zde sloužena první mše svatá. To však

popis

Autorem je Ludvík Kolek (někdyse uvádí jako spoluautor Otakar Vrabec). Křížová cesta je od akademického malíře Mikuláše Medka. Vitráže – tři okna u křtitelnice – symbolizují Ducha (oheň), krev a vodu. Sedm tabulek v průčelí představuje sedm svátostí: kněžské svěcení, svátost nemocných, svátost oltářní, křest, svátost biřmování, svátost manželství. Dvě okna vpředu – levé: zánik světa

výňatek z informační cedule před vstupem, 9.9. 2008
    Jihomoravský kraj,  Blansko  (BK), Senetářov