Původně dvůr Jana z Veitmile, později jezuitský dispensář. Po zrušení řádu sídlo majitele průmyslového areálu, který zde vznikl. Od jeho likvidace sídlo různých institucí, dnes ve správě Národního památkového ústavu.
Pohled od východu
© Ivan Grisa 12/2009
Lannerův dům se nachází ve východní části Hradecké ulice, na okraji sportovního areálu. Parkování je možné u vjezdu na zimní stadion. Z centra města je prostor přístupný po obnovené lávce přes Ulický rybník nebo po hrázi tohoto vodního díla.
Objekt je vzhledem k chystané rekonstrukci nepřístupný.

Lannerův dům v Telči
    Nad jižním břehem Ulického rybníka měl svůj dvůr zvaný Na veselí hejtman telčského panství Jan z Veitmile. V polovině 17. století jej zakoupila pro jezuity hraběnka Slavatová. Tovaryšstvo zde zřídilo dispensář, tedy jakési letní sídlo. Pro pohodlnější spojení s kolejí ve městě byla zřízena lávka přes Ulický rybník. V majetku řádu setrval objekt do jeho zrušení roku 1773. Tehdy z něj vznikla textilní

Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 7. díl, Libri 2008, 17.1. 2010
    Vysočina,  Jihlava  (JI), x