Moje místa 0
Skalní útvar sloupcovitého tvaru (výška 8 m, plocha 6x2 m) připomíná skály pískovcových skalních měst, budovaný ale mnohem staršími karbonskými horninami - arkózové pískovce až slepence slánského souvrství. Výrazné projevy exogenních geologických sil. Přírodní památka od r. 1986.
Graficke pismenko Obec Podlešín leží 11 km severně od Kladna a 6 km západně od Slaného. Obcí prochází silnice druhé třídy, spojující Kralupy nad Vltavou se Slaným přes obce Olovnice a Zvoleněves v údolí Knovízkého potoka. Podlešínem prochází železniční trať č. 110 Spojující Kralupy nad Vltavou a Louny přes Slaný a trať č. 121 Hostivice – Podlešín –Slaný. Podlešínskou skalní jehlu najdeme asi 750 m jihovýchodním směrem od křižovatky silnic v centru obce, po průchodu podchodem pod železniční tratí. Žádná turistická značená stezka tudy nevede.
P\vel Vítek, 13.5. 2014

popis

Přírodní památka Podlešínská skalní jehla byla vyhlášena plénem ONV Kladno dne 15.12.1986 a nachází se na výměře 0,03 ha. Chráněný skalní útvar je vysoký asi 8 m, na ploše 6x2 m. Z hlediska zvířeny a květeny není území nijak zajímavé. Přírodní památka byla vyhlášena jen pro geologicky významný bizarní tvar zvětrávajících skal, které mají podobné vlastnosti jako pískovce známých skalních měst.
    L.P., 7.10. 2007
    Geomorfologicky pozoruhodný útvar připomínající skály pískovcových skalních měst, avšak budovaný mnohem staršími karbonskými horninami. Jedná se o izolovaný skalní útvar sloupcovitého tvaru a výšce cca 8 m. Je tvořen arkózovými pískovci až slepenci slánského souvrství. Výrazné projevy exogenních geologických sil, voštiny, dutiny, římsovité zvětrávání, zvýraznění hrubozrnějších poloh. V několika úrovních výrazné šikmé zvrstvení. Skála díky svému