Dřevěná rozhledna (28 m, 442 m n. m.) stojí na místě původní dřevěné rozhledny, postavené r. 1927, která byla r. 1939 pro špatný technický stav stržena. V letech 2012-2013 byla vybudovaná obcemi mikroregionu Kosířsko nová rozhledna, která byla otevřena veřejnosti dne 22.6.2013.
V případě nepříznivého počasí (mlha, trvalý déšť) je rozhledna uzavřená.
28.6. 2013

historie

Vrch Velký Kosíř (442 m n. m.) se tyčí nedaleko obce Slatinky. Roku 1927 zde byla vybudována dřevěná rozhledna jednoduché konstrukce, vysoká 26 metrů. Pro špatný technický stav musela být roku 1939 stržena. Dlouho ji připomínaly jen betonové základy. Po letech usilování o výstavbu rozhledny byla v letech 2012 - 2013 postavena nová dřevěná rozhledna, vysoká 28 m. Rozhledna má kamenný podstavec se zázemím a dřevěnou konstrukci, doplněnou

věž
    rozhledna