Trojboká nedatovaná zděná boží muka snad z konce 18. stol. stojící u silnice do Dubu nad Moravou jsou prvně doložena na Indikační skice z roku 1838.
© Luděk Vláčil 05/2020
Graficke pismenko Původně samostatná hanácká ves Nenakonice dnes tvoří severní část obce Věrovany v okrese Olomouc. Nejvýznamnější památkou Nenakonic je zdejší zámek. Dominantu návsi tvoří kaple svatého Jana Nepomuckého. Na území vesnice naleznete také tři památkově chráněné barokní sochy: socha anděla s obrazem Panny Marie Dubské, socha sv. Jana Nepomuckého a socha sv. Iva. Na samé hranice katastrálního území u silnice II/435, vedoucí z Tovačova do do Dubu a dále na Olomouc, stojí trojboká boží muka. Tato drobná sakrální stavba snad z konce 18. století je prvně doložena na Indikační skice z roku 1838.
Luděk Vláčil - zdroj: https://www.pamatkovykatalog.cz, https://archivnimapy.cuzk.cz/uazk/pohledy/archiv.html a další, 20.6. 2020
    křížek, boží muka
     Olomouc  (OL)