Víceúčelová věž s rozhlednou (16 m, 627 m n. m.) stojí na místě význ. trigonometrického bodu. Pův. dřevěnou věž z r. 1931 nahradila r. 1941 zděná zeměměřická věž. Po 2. sv. válce sloužila jako rozhledna, poté byla dlouho nepřístupná. Po rekonstrukci v roce 2011 byla otevřena veřejnosti 1. 5. 2012.
Rozhledna po rekonstrukci
Graficke pismenko Rozhledna na Vysokém Kamýku v Píseckých horách. Nachází se v nádherném bukovém lese. Dostat se k ní dá po turistických značkách, například z Protivína.
23.4. 2003

historie

Víceúčelová věž s rozhlednou (627 m n. m.) stojí na druhém nejvyšším kopci Píseckých hor. Na vrcholu kopce Vysoký Kamýk, uprostřed kamenného náspu, byl nejprve umístěn r. 1864 významný trigonometrický bod I. řádu. Roku 1931 zde byla postavena dřevěná měřická věž o pěti patrech, která později zanikla. R. 1941 zde byla postavena nová zděná sedmiboká zeměměřická věž, vysoká 16 m, jedna z řady zeměměřických věží. Za 2. světové války byla

věž
    rozhledna