Hrady.cz
Barokní boží muka z roku 1634, přemístěna od silnice vedoucí na Nepomuk. Tvoří je čtyřboký podstavec s nápisy IHS a MRA, sloup vysoký 380 cm a čtyřboká lucerna s reliéfy Piety, sv. Václava, sv. Vojtěcha a ukřižování Krista.
© Milan Caha 04/2011
Graficke pismenko Boží muka z roku 1634 byla do parku pod Černou věží přemístěna od silnice vedoucí na Nepomuk. Jejich sloup je vysoký 380 cm, čtyřboká lucerna je zdobena (časem poškozenými) reliéfy Piety, sv. Václava, sv. Vojtěcha a ukřižování Krista. Podstavec zdobí nezřetelný letopočet a písmena IHS (Ježíš spasitel lidstva) a MRA (Maria).