Pěchotní srub odolnosti II pro dva kanóny 47mm, 90mm minomet a 4 těžké kulomety. Postaven v létě 1938, nedokončen – nebyly osazeny pancéřové zvony, neprovedeny terénní úpravy, zřejmě ani nebyla osazena výzbroj. Po r. 2000 snahy o rekonstrukci.
Levá strana srubu
Srub byl postaven ve dnech 22.–29.7.1938 blízko vrcholu kopce mezi Libčí a Debrným. Palbou hlavních zbraní (L1, M na obou stranách) měl krýt okolní sruby a údolí pod nimi. Vpravo byla palebná síla posílena ještě o 9cm minomet (G), umístěný v týlovém patře srubu pod pravou střeleckou místností. K obraně bezprostředního okolí měly sloužit čtyři lehké kulomety pod betonem (N) a dva pancéřové zvony pro lehké kulomety (ZN), které však nebyly osazeny. Díky dobré poloze pro dělostřelecké pozorování měl srub mít ještě zvon pozorovací (ZP), ale ani ten osazen nebyl. Kolem srubu nebyly provedeny terénní úpravy a nebyla postavena revizní šachta, což představuje velký problém zejména v době jarního tání. Před pravými střílnami je dodnes patrný výkop pro odvodňovací rouru. Za minulého režimu se kdosi pokoušel přestavět srub na víkendovou chatu, a tak vyboural téměř všechny cihelné příčky (ty teď leží před vchodem pod úrovní terénu), zazdil vytrhané střílny po zbraních L1 a M a některé "přebytečné" vchody. S rekonstrukcí začal Klub vojenské historie v Debrné pod záštitou Asociace dětských domovů Trutnov se záměrem zrekonstruovat objekt alespoň zčásti do podoby provizorně vybaveného srubu při vyhlášení mobilizace a zčásti upravit interiér pro umístění expozic. Práce ale poslední dobou neprobíhají – důvodem je zřejmě nezájem úřadů převést pozemek pod objektem na klub.
Královéhradecký kraj,  Trutnov  (TU), Trutnov-Libeč