Plastika sv. Jana Nepomuckého od neznámého umělce z roku 1814 vznikla nákladem Matěje Rozsypala. Renovována 1892, 1908 a na přelomu 20. a 21. století. Most na kterém socha stojí byl postaven roku 1811.
© Milan Caha 03/2011
Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na mostě přes Úhlavu, spojujícím centrum Švihova s částí Závodí a se železniční stanicí Švihov.
7.3. 2011
historie

Most, na kterém socha stojí, byl postaven roku 1811, plastika od neznámého umělce na něj byla umístěná roku 1814 nákladem Matěje Rozsypala. Několikrát byla renovována – roku 1892 nákladem pátera K. Kanty, roku 1908 nákladem Obecní záložny ve Švihově. Naposledy prošla obnovou na přelomu 20. a 21. století.

Další texty historie
Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Švihov