Bílá věž nahradila dvoupatrovou zvonici z roku 1581, zničenou po požáru v roce 1689. Po požáru v roce 1758 byla zvýšena o třetí patro a získala současnou podobu. Bohatě zdobený barokní portál z roku 1678 býval původně v průčelí arciděkanského chrámu, na věž byl přenesen v roce 1898.
portál z roku 1687
portál byl původně umístěn na kostele Narození P. Marie, při jeho novogotické přestavbě byl přenesen na Bílou věž
© Milan Caha 04/2011
Zvonice Bílá věž nahradila původní dvoupatrovou zvonici z roku 1581, zničenou po požáru v roce 1689. Tvořila vstupní bránu na hřbitov, který okolo děkanského kostela býval. Po požáru v roce 1758, při kterém byla věž znovu poškozena, byla zvýšena o další (třetí) patro a získala současnou podobu. Bohatě zdobený barokní portál z roku 1678 býval původně v průčelí arciděkanského chrámu, na věž byl přenesen v roce 1898.
Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Klatovy I