Dnes nově opravený zámek, postavený jako novostavba v 18. stol. K původně dvoukřídlé budově bylo v 19. stol. přistavěno další křídlo a ve 20. stol. byla při celkových úpravách přistavěna při západním křídle válcová vížka. Znárodněn až v r. 1955.
Hlavní průčelí
© Luděk Pitter 06/2006
Jendřichovice se nachází v malebné pošumavské krajině v těsném sousedství zámeckého rybníka, jen necelých 5 km od Velhartic, kam míří většina turistů. Nově opravený areál „Starého zámku“ – původní tvrze i pozdější novostavby z 18. stol. „Nového zámku“ určitě stojí za zhlédnutí. V 19. stol. byl dokonce Nový zámek spojen se Starým zámkem krytou chodbou v patře - mostem, který se však nedochoval. V areálu je dnes penzion, takže Vás určitě nikdo nebude vyhánět. Poblíž areálu s parkem se nachází při návsi ještě kaple sv. Václava.

historie

Nový zámek byl postaven v 18. stol. V té době byl statek v majetku potomků Jiřího Vojtěcha Janovského z Janovic na Oselcích, který usedlost koupil zadluženou v roce 1688 a jeho potomci zde seděli téměř až do konce 18. stol. Původně se jednalo o dvoukřídlou patrovou budovu, ke které bylo v polovině 19. stol. přistavěno další, třetí křídlo. Dnešní podobu zámek získal při úpravách z počátku 20. stol. kdy

L.P. (Úlovec Jiří, Hrady, zámky a tvrze Klatovska, Libri, 2004), 14.2. 2007
    Zámecké apartmány.
    V r. 1999 byl zámek vrácen v restitucích synovi posledního majitele Jana Nováka. V r. 2000 odkoupili zámek Jiří (bratr majitele vedlejšího Starého zámku Václava Chrousta) a Veronika Chroustovi. Ti začali s postupnou rekonstrukcí naprosto zdevastovaného zámku, který byl před sametovou revolucí v péči JZD. Noví majitelé provedli obdivuhodné dílo a krásně zrekonstruovaný zámek se zámeckým parkem , sýpkou a

Jaroslav Špiroch, Jiří a Veronika Chroustovi., 6.5. 2018
    Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Kolinec