Poutní kaplička z první poloviny 19. stol. obdélníkového půdorysu. Střecha je sedlová, na hřebeni ozdobená zvoničkou.
Kaplička sv. Václava se nachází v Jindřichovicích při okraji zámeckého parku východně od zámeckého areálu. Je vyjmenována mezi posvátnými a poutními místy diecéze českobudějovické, kam putují jen jednotlivá procesí. Je možné, že v souvislosti se studánkou, která byla poblíž v zámeckém parku, ale bohužel již zanikla. Kaplička z první poloviny 19. stol. má obdélníkový půdorys, v soupisu památek popisovan polokruhový odsazený závěr. Štít je trojúhelný na okrajích zdoben obloučky. Vstup nevýrazný, obdélníkový. Průčelí rámují lizény. Střecha je sedlová na hřebeni se zvoničkou.

Kaplička sv. Václava má nový kabát.

Ve druhé polovině roku 2021 byla zahájena rekonstrukce fasády a interiéru. Ukončena byla v polovině října. Je v majetku obce a velkou zásluhu na její obnově má místostarosta obce (a majitel nového zámku) Ing. Jiří Chroust.

Jaroslav Špiroch., 13.11. 2021

Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Jindřichovice