Hřbitovní kaple byla postavena r. 1610 Apolenou z Chudenic, manželkou Jana Adama Čejky. Kaple, stojící uprostřed hřbitova je postavena v raně barokním stylu. Vnitřní zařízení pochází ze 17. stol. V l. 2007-10 byla provedena rekonstrukce kaple.
© Luděk Pitter 07/2005
Při severozápadním okraji obce, uprostřed hřbitova najdete kapli postavenou v roce 1610 o čemž vypovídá cínová pamětní deska. Stavba je osmiboká, sklenuta polygonálně s kopulí. Zařízení kaple je z doby jejího vzniku.
historie

Hřbitovní kaple sv. Jana Křtitele byla postavena r. 1610 manželkou Jana Adama Čejky Apolenou z Chudenic. Kaple stojící uprostřed hřbitova je postavena v raně barokním slohu. Zařízení kaple pochází z doby jejího založení. V letech 2007-2010 byla provedena její rekonstrukce.

Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Němčice