Pomník Antonína Švehly (1873-1933), významného politika 1. československé republiky, předsedy tří československých vlád. Pomník vytvořil r. 1937 ak. arch. Julius Pelikán a byl slavnostně odhalen téhož roku při sjezdu rodáků. V dobách komunismu byl uschovaný, znovu instalován na svoje místo r. 1992.
Tučapy - pomník Antonína Švehly
Graficke pismenko V obci Tučapy, která je součástí městečka Dub nad Moravou, stojí pozoruhodný pomník s bustou Antonína Švehly (1873-1933), významného politika 1. československé republiky, předsedy tří československých vlád.
Pomník vytvořil roku 1937 akademický architekt Julius Pelikán a byl slavnostně odhalen r. 1937 při sjezdu rodáků. V dobách komunismu byl schovaný a poté byl znovu instalován na svoje místo v roce 1992.
E. Horáková podle textu I. Rozehnala; http://cs.wikipedia.org, 20.11. 2012

pomník, památník