V obci stával zámeček vybudovaný na přelomu 17. a 18.století jako sídlo správy hospodářského statku. Jediná písemná zmínka o něm se váže k r. 1837.
Možná právě někde zde stávala tvrz.
© Luděk Vláčil 08/2015
Graficke pismenko Ves Grygov pochází ze 14. století. Vznikla na popud vladaře Václava III., který poručil zdejší místo osadit a nazvat ves jménem "Au", jak praví listina s královskou pečetí z roku 1306. O místo vesnice však vznikl spor s Unkou z Majetína. Ten byl nakonec ukončen v r. 1352, kdy byla Unka odškodněna padesáti hřivnami grošů. Tento spor také přinesl vesnici nové jméno - Kriegaw neboli spor o nivu. Již tehdy zde asi stávala tvrz, neboť majitel panství se psával Adam z Grygova. Snad právě na jejím místě na přelomu 17. a 18.století vybudovala olomoucká vrchnost malý zámeček. Jeho hlavním posláním mělo být zřízení správy zdejšího ...
Ivo Rozehnal - zdroj Hrady, zámky a tvrze střední Morava / J.Heider a V.Tkáč 2014, 10.8. 2015