Moje místa 0
Zoo byla založena r. 1949 jako součást vznikajícího rekreačního přírodního parku, r. 1951 byla otevřena. R. 1960 se přestěhovala na nové místo v ostravské Stromovce. V průběhu let byla postupně rozšiřována a bylo vybudováno mnoho nových pavilonů (lvů, slonů) a expozic (např. botanické skleníky).
© Luděk Vláčil 05/2015
Graficke pismenko Zoologická zahrada v Ostravě je umístěna v městské části Slezská Ostrava v rozsáhlém mírně zvlněném parku převážně s listnatým porostem. Rozloha parku je více jak 100 ha, z toho expoziční část tvoří 40 ha. V současné době v ní najdete okolo 70 druhů savců, 130 druhů ptáků a 6 druhů plazů. Zahrada se může pyšnit řadou chovatelských úspěchů, ale stálé v ní zůstává na dnešní dobu mnoho zvířat, která nás musí pozorovat přes mříže.
14.4. 2005

Historie Zoo Ostrava
    ZOO byla založena r. 1949 na podnět Bohumila Vítka jako součást vznikajícího přírodního parku, sloužícího k rekreaci. Park začal vznikat r. 1948 na rozloze 6 ha, a jeho součástí byl např. taneční parket, přírodní jeviště, sportovní hřiště nebo brouzdaliště s pískovištěm pro malé děti. K prvním zvířatům čerstvě založené zoo patřil např. srnec se srnami či několik bažantů. Postupně přibyla další zvířata a zoo byla slavnostně otevřena 26.10.1951.

zoo-ostrava.cz, 27.10. 2011