Moje místa 0
Vilu v historizujícím slohu si nechal v r. 1895 postavit sladovník, představený olomoucké židovské náboženské obce a člen městského zastupitelstva Eduard Hamburger. Architektem projektu byl přední rakouský architekt Jakob Gartner a stavební práce vedl Johann Aulegk.
© Luděk Vláčil 04/2017
Graficke pismenko Krásná novorenesanční nárožní vila Eduarda Hamburgera se nachází v krajském městě Olomouc mezi historickým centrem a parkovým okruhem na křižovatce ulic Havlíčkova a Vídeňská. Dům obklopuje zahrada do ulic ohraničená stylově jednotným oplocením a od parku Smetanovy sady zahradu odděluje vysoká opěrná zeď.
2.4. 2017

historie

Vilu si nechal v roce 1896 v historizujícím novorenesančním slohu na tehdy Parkové, dnes Vídeňské ulici postavit Eduard Hamburger (1834–1901) sladovník, prezident Spolku rakouských sladovníků a dlouholetý představený olomoucké židovské náboženské obce (od r. 1880 až do své smrti v r. 1901). V letech 1884-1901 byl také členem olomouckého městského zastupitelstva. Vila vznikla na místě zbořených městských hradeb. Architektem projektu byl přední

Luděk Vláčil - zdroj: http://pamatkovykatalog.cz/?m, https://cs.wikipedia.org a další, 2.4. 2017