Moje místa 0
Budova fary byla postavena roku 1760. Hlavní vstup tvoří kamenné ostění, nad nímž je znak augustiniánů.
Farní budova
Graficke pismenko Pozdně barokní farní budova ve středu hanácké obce Hnojice připomíná spíše menší venkovský zámeček než původně církevní stavbu.
Svým hlavním sedmiosým průčelím s mělce vystupujícím třiosým rizalitem respektujícím barokní osovou kompozici se bývalá fara obrací k západu, ke kostelu a současnému parčíku na místě zaniklého hřbitova. Průčelí dominuje kamenný barokní portál s kartuší s erbem šternberských augustiniánů. Zadní zahradní průčelí obrácené k východu je členěno stejně, pouze doplněno o balkon v patře. Fasádu člení profilovaná kordonová a korunní římsa, lizénové rámy a štukové rámy oken. Vysoká valbová střecha je prolomena mnoha mladšími arkýři, které osvětlují k bydlení upravené podkroví.
V současné době fara slouží jako penzion a není běžně veřejnosti přístupná.

Farní budova v Hnojici
    Farní budova byla pravděpodobně postavena s prvním kostelem. K ní roku 1516 náležel "farní dvůr" s polnostmi, konírnou, stájemi a stodolou. Wolny (Kirchliche Topographie, II.68) udává, že hnojická fara měla za starých časů 1308 2/6 čtverečných sáhů zahrady a 49 jochů 625 čtverečných sáhů polí. Uničovská děkanská matrika r. 1683 udává, že k hnojické faře náleží zahrada a 100 měřic pole. Roku 1771 měla fara 4 měřice zahrady a 114 měřic

zdroj: stránky obce Hnojice - http://www.hnojice.cz/template.php?odkaz=12&id=8294, 26.8. 2014