Zámek byl přestavěn hrabaty z Pöttingu v pol. 18. stol. na místě staršího zámku a tvrze. Roku 1929 zámek vyhořel, ale byl majiteli opraven. Po 2. svět. válce zámek sloužil jako škola. V současné době je soukromým majetkem.
Dnešní město Nalžovské Hory, ležící na silnici spojující Klatovy a Horažďovice, vzniklo v roce 1951 sloučením obcí Nalžovy a Stříbrné Hory. Status města mu byl vrácen r. 2008.
V části původní obce Nalžovy najdeme v parku barokní zámek. Zámek ve tvaru čtyřúhelníka má rozsáhlé vnitřní nádvoří. Zámecké průčelí je třípatrové s věží. V rozích budovy jsou polygonální arkýře, zbývající křídla jsou dvoupatrová. V okolí zámku je volně přístupný park.
24.4. 2004

historie

Původně renesanční zámek nechal postavit Bedřich Švihovský z Rýzmberka v 1. pol. 17. stol vedle své tvrze, která byla poškozena uherským vojskem. Když panství koupili hrabata z Pötingu, nechali v polovině 18. stol. postavit nový barokní zámek. Ten s největší pravděpodobností stojí na místě původní tvrze a zámku. Původně měla budova jen tři polygonální arkýře, čtvrtý (na severozápadním nároží) nechal

Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Nalžovské Hory-Nalžovy