Kostel z 1. pol. 14. století, původně ve stylu cisterciácké gotiky. Jeho stavbu ovlivnila přítomnost cisterciáků v Klášteře u Nepomuku. V letech 1606–07 proběhla úprava, ze které se dochoval portál do sakristie. Patro věže bylo přistaveno v baroku. Nástropní malba sv. Kryštofa z pol. 15. stol.
pohled od jihu
© Milan Caha 05/2009
Jednolodní stavba s krátkým trojbokým presbytářem a sakristií na severní straně. Hranolovitá věž před západním průčelím má několik úzkých pravoúhlých okének. Na jižní straně lodi se dochoval gotický portál s hladkou sedlovou výplní. Na stropu lodi je malba sv. Kryštofa, pravděpodobně z poloviny 15. století. Oltář se sochami sv. Petra a Pavla s obrazem Madony je z roku 1664. Boční oltáře jsou zasvěceny Panně Marii (1659) a sv. Bartoloměji (1687). V presbytáři je socha sv. Jana Nepomuckého z 2. poloviny 18. století. V sakristii jsou figurální renesanční náhrobníky Jiřího Příchovského z Příchovic (1598) a Marty Kokořovny (1606).
historie

Kostel z první poloviny 14. století, původně ve stylu cisterciácké gotiky. Jeho stavbu ovlivnila přítomnost cisterciáků v Klášteře u Nepomuku. V letech 1606–1607 proběhla úprava, ze které se dochoval portál do sakristie. Patro věže bylo přistaveno v baroku.

Plzeňský kraj,  Plzeň-město  (PM), Nezvěstice