Kostel byl postaven v letech 1869 – 1878 nákladem obce Františkem Kovaříkem z Přeštic. Autorem zdejších varhan z roku 1899 byl varhanář V. Schusser z Teplé.
© Luděk Pitter 04/2005
Kostel sv. Cyrila a Metoděje z 2. poloviny 19. stol. stojí v těsném sousedství tvrze. Jedná se o pseudorománskou stavbu, obdélníkového půdorysu se štíhlou hranolovou věží na západním průčelí. Presbytář je valeně sklenutý, pětiboký, sakristie plochostropá. Zařízení kostela převážně též z 19. stol., jen křtitelnice (1748) a zvon (1521) jsou přeneseny z kostela ve Vícově.
18.4. 2005
historie

Kostel byl postaven v letech 1869 – 1878 nákladem obce Františkem Kovaříkem z Přeštic. Autorem zdejších varhan z roku 1899 byl varhanář V. Schusser z Teplé.

Plzeňský kraj,  Plzeň-jih  (PJ), Řenče