Budova bývalé fary se dnes nachází v areálu Záchranné stanice pro volně žijící živočichy a centra pro eko. výchovu. Tento objekt byl původně vystaven jako lovecký zámeček, nicméně po staletí sloužil jako farní budova.
pohled na objekt barokní fary od kostela
© Jan P. Štěpánek 02/2008
Graficke pismenko Budova bývalé fary se dnes nachází v areálu Záchranné stanice a centra pro eko. výchovu, poblíž kostela sv. Petra a Pavla. Tento objekt byl původně vystaven jako lovecký zámeček, nicméně po staletí sloužil jako farní budova. V 50. a 60 letech minulého století pak byl využíván jako základní škola v Bartošovicích, a od 70. let do roku 1996 zde byly depozitáře muzea v Novém Jičíně. Od roku 1992 je v majetku ZO ČSOP Nový Jičín a její současné využití úzce souvisí s provozem záchranné stanice a centra ekologické výchovy. V roce 2004 se podařilo, díky pochopení MŽP a SFŽP, dokončit náročnou rekonstrukci centrálního objetu ...
Miroslav BITTER, Petr Orel, 23.6. 2006

61-62 Ostravsko