Městská zvonice, původně gotická strážní věž v systému hradeb města Fulneku. V renesanci přestavěna, následně upravena švédským vojskem. Od druhé pol. 18. stol. nese zvoncovitou černou šindelovou střechu.
Zvonice ve Fulneku bývala původně obrannou věží v systému dnes již nedochovaných městských hradeb, které vzaly za své kolem roku 1840. Jedná se o gotickou stavbu, částečně přestavěnou podle všeho v závěru třicetileté války švédským vojskem. Tehdy byl silně opevněn i zdejší zámek. Později byla věž využita pro svoji polohu jako zvonice při kostele Nejsvětější Trojice. Při rekonstrukci v 90. letech 20. stol. byla osazena zvonem sv. Kateřiny. V minulosti zde viselo zvonů šest, v různých velikostech a pro různé účely - od modlitebního až po poplašný. Věži se lidově říká Černá, a to díky černé šindelové krytině zastřešené zvonovité helmice. Uvnitř je dřevěné schodiště se 64 schody. Věž je přístupná pouze příležitostně. V r. 1958 byla zařazena do seznamu kulturních památek.

Moravskoslezský kraj, Fulnek