Hrady.cz
Zámek byl původně tvrzí z 15. stol., která byla přestavěna v 17. stol. Později, kdy byl zámek v majetku rodu Eichendorffovů, byl zámek upraven v klasicistním slohu a park kolem byl upraven. Z původně trojkřídlého zámku dnes zbylo jen jižní křídlo.
pohled na jediné dochované křídlo zámku
© Jan P. Štěpánek 02/2008
Graficke pismenko Obec Sedlnice leží asi 10 km od města Nový Jičín. Počátky obce sahají do 13. stol. Uprostřed vsi snad stávala v 15. stol. tvrz, která byla v 17. stol. přestavěna na zámek. Za Eichendorffovů byl zámek přestavěn v klasicistním slohu a upraven park kolem zámku. Z tohoto rodu je i německý romantický básník Josef Eichendorff (1788-1857).
Původní zámek byl trojkřídlý. Ve 20. stol. nejprve požár zničil severní křídlo a v 50 letech byla stržena i střední část zámku. Dnes zůstalo zachováno jen jižní křídlo a park obklopující zbytky tohoto panského sídla.