Zaniklý hrad, pochází pravd. z obd. středověku, ale může spadat i do obd. pravěku – halštat (v okolí je výskyt opevněných staveb z tohoto obd. poměrně častý). Zanikl pravděpodobně požárem.
Graficke pismenko O původu opevnění na Hrádku historie mlčí, bez hloubkového archeologického průzkumu jej nelze ani jednoznačně potvrdit jeho středověký původ – jednou z možností je jeho zařazení do pravěkého halštatského období.
Opevnění zaujímá ne zcela obvyklou polohu na zvýšené šíji na obě strany se rozšiřujícího hřbetu. Ze tří stran je chráněno valem a příkopem až 10 metrů širokým a doposud 3 m hlubokým. Čtvrtá západní strana strmě spadá do údolí Peklového žlebu. Rozlehlá vnitřní plocha o osách cca 45 a 30 metrů byla obehnána opevněním dochovaným na větší části obvodu ve formě 1 m vysoké hrázky. Četné zbytky přepálené mazanice naznačují na dřevohlinité provedení a zánik požárem.
Pavel Zany Komárek (podle M. Plaček - Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, hrádků a tvrzí), 28.5. 2004