Hrady.cz
Rozhledna (32 m, 450 m n. m.), postavena 1900–1901 na objednávku libereckých radních (architekt J. Schmeissner, stavitel A. Horn). Věž je součástí objektu s velkým společenským sálem a restaurací. V 50. letech 20 stol. uzavřena, v l. 1995–1998 velká rekonstrukce. Od r. 1998 opět přístupná.
Vyhlídková věž
35 metrů vysoká dominanta památkového objektu Lidových sadů (450 m n.m.) se 155 schody sloužila od roku 1901 až do poloviny padesátých let, kdy byla z bezpečnostních důvodů uzavřena.

Kompletní rekonstrukce věže byla provedena v květnu 1998 podle projektu Ing. Františka Čejky.
10.5. 2004

Lidové sady
    Jako ústřední bod vycházkového a oddychového areálu (který později doplnila zoologická a botanická zahrada) je dali postavit radní na základě projektu norimberského architekta Jakoba Schmeissnera. Velkolepě pojatý objekt, nesoucí prvky německého romantismu a nastupující secese, byl slavnostně otevřen 30. listopadu 1901. Uvnitř budovy se nachází velký sál s klenutou střechou, který pojme téměř tisíc osob a nejčastěji slouží koncertním a plesovým

Jan Nouza - Rozhledny Čech, Moravy a Slezska, 10.5. 2004