Hranolová zvonice se zděným přízemím, dvěma dřevěnými obedněnými patry a odstupňovanou helmicí zvonového tvaru z roku 1754 dominuje kostelnímu areálu v Kryštofově Údolí. Důkladně opravena s celým areálem v 90. letech 20. století.
Pohled od západu, v popředí socha sv. Václava

Zvonice u kostela sv. Kryštofa v Kryštofově Údolí

Při barokních úpravách areálu kostela byla roku 1754 postavena dřevěná zvonice. Stavba zřejmě souvisela s chystaným zřízením farnosti. V 90. letech 20. století důkladně opravena.
Ivan Grisa, dle K. Kuča, České, moravské a slezské zvonice, 19.6. 2008

popis

Vzhledem k umístění areálu v příkrém svahu má zvonice poměrně vysokou zděnou podezdívku z lomového kamene. Dřevěná hranolová část je dvoupatrová, obedněná, s vyznačenými římsami. Ve druhém patře je otevřena okny s kruhovým horním zakončením (na sever a jih po dvou, na západ a východ po jednom). Střecha je mansardová, zvoncového tvaru, krytá břidlicí. Zvonice stojí v jihozápadním rohu hřbitova.
    Liberecký kraj,  Liberec  (LI), Kryštofovo Údolí