Vodárenská věž vybudovaná v letech 1931-32. Dvě vyhlídkové terasy zmizely v 80. letech pod kovovou kuželovitou nástavbou a pro vyhlídku zbyl už jen spodní prosklený ochoz.
rozhledna na Suchém vrchu
© Jan P. Štěpánek 11/2008
Rozhledna nad městem Králíky nedaleko dělostřelecké tvrze Bouda je přestavěna z bývalé vodárenské nádrže. Nevábný vzhled kompenzuje výborným výhledem na Králický sněžník, Jeseníky, ale za dobré viditelnosti třeba i na Sněžku. Dostupné autem i pěšky (Těchonín, Králíky, Jablonné n. Orl.)
Věž stojí v nejvýchodnějším cípu Orlických hor. Hory zde nekončí, spíše naopak - opodál jsou další skály a kopce a podle jedné z nich - Bukové hory (958m), se pás jmenuje Bukovohorská hornatina. Z jejího západního svahu pramení řeka Moravská Sázava. Nejvyšší horou je však Suchý vrch se svými 995 metry.

Suchý vrch
    Nejmohutnější rozhledna Orlických hor stojí na Suchém vrchu u Jablonného nad Orlicí. Je součástí Kramářovy chaty, jejíž výstavba patřila k největším (a také nejnákladnějším) stavebním akcím KČST v meziválečném období. Chata byla vystavěna podle projektu arch. Jaroslava Stejskala v letech 1926-28. Do užívání byla slavnostně předána 6. čevence 1928. Při té příležitosti dostala jméno prvního

Jan Nouza, Rozhledny východních Čech, 19.10. 2004
    Pardubický kraj,  Ústí nad Orlicí  (UO), Orličky