Původně renesanční budovu radnice v Českém Dubu z roku 1565 zásadně poznamenala přestavba v duchu historizující secese v letech 1905–07. Dodnes sídlo městské správy.
Hlavní (východní) průčelí

Radnice v Českém Dubu

Městskou správu v Českém Dubu (Světlé) původně vykonával dědičný rychtář, jehož svobodná rychta stávala severně od farního kostela. Dnešní radnice vznikla uprostřed náměstí snad roku 1565. Budovu, ve které se dle zprávy z roku 1590 nacházel i šenk, poškodil požár roku 1694. Oprava se táhla až do roku 1733. Ani ona, ani další oprava v letech 1800–01 se na vzhledu budovy zřejmě zásadně neprojevily. Až do počátku 20. století se jednalo o obdélnou jednopatrovou budovu se sedlovou střechou, k jejímuž severovýchodnímu nároží přiléhala osmiboká věž s cibulovou bání. V letech 1905–07 došlo k radikálnímu rozšíření radnice o kolmé jižní křídlo, které obsahuje především velkou radní síň v I. patře. Přestavba, prováděná v kombinaci novorenesančních a secesních prvků, se dotkla i původní stavby (především vložením representativního schodiště). Návrh k ní vypracoval vídeňský architekt Wilhelm Klingenberg, prováděcí projekt liberecký stavitel Ernst Schäfer. Radnice, opravená v 90. letech 20. století, je stále sídlem městské správy.
Ivan Grisa, dle K Kibic - Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 1. díl, Libri 2009 a Petra Šternová (ed.) a kol.: Soupis památek okresu Liberec A-Le, Národní památkový ústav, územní odborné pracovistě v Liberci, 2010, 24.9. 2010
Liberecký kraj,  Liberec  (LI), Český Dub