Vodopád na Jedlové padá přes žulovou desku z výšky pěti metrů na žulové kameny a do menší tůně. Díky svislému profilu skalního podkladu vytváří vodopád parabolu. Průtok kolísá v závislosti na roční době a nejpůsobivěji vypadají na jaře. Kolem vodopádů byla vyznačena 2 km dlouhá naučná stezka.
Graficke pismenko Vodopády na Jedlové se svojí dostupností řadí mezi atraktivní turistické cíle v Jizerských horách. Asi v polovině cesty je možné odpočinout na lavičce u Pekelné tůně. Cesta kolem Jedlové je značena modrou turistickou značkou z Josefova Dolu. Naleznete zde naučnou stezku se sedmi zastaveními. Celá stezka je 2 km dlouhá a vede stále v údolí říčky Jedlová.
Vodopád je vysoký 5 metrů a při průtoku 200 litrů průzračné vody za vteřinu nabízí skutečně atraktivní podívanou.
Horská bystřina překonává převýšení téměř 200 metrů a po cestě můžete spatřit tůně, skalní prahy, peřeje a vodopády.
    vodní plocha
    Liberecký kraj