Kaplička Sv. Trojice postavena na místě významných starých cest v polovině 19. století s jedinečným výhledem na Krkonoše.
Kaplička Sv. Trojice byla postavena v polovině 19. století na křižovatce starých cest spojujících Železný Brod, Tanvald, Navarov a Zásadu. Toto místo již dříve upoutávalo pocestné svým jedinečným výhledem na panorama Krkonoš. O kapličku pečovala fara ve Držkově, patřící od 14. století do poloviny 19. století k navarovskému panství. První zmínk o Držkovu pocházejí z roku 1352, z doby vlády Karla IV. Až do roku 1860 byl Držkov selská vesnice. Poté se rozvíjelo sklářství a v 90. letech zde byla dokonce i výroba zápalek. Od počátku 20. století textilní průmyls. Držkov se v roce 1909 dočkal povýšení na městys. Dnes je znám výroboz technického a laborartoního skla.
Vlky, cedule u místa, 12.3. 2007
Liberecký kraj,  Jablonec nad Nisou  (JN), Držkov