Zřícenina kamenného mostu vystavěného roku 1766 na místě původního, již nevyhovujícího dřevěného mostu. Most měl originálně deformované oblouky, které vybíhaly ze středového pilíře a které se zřítily v roce 1955. Na mostě byla socha sv. Jana Nepomuckého.
Graficke pismenko Původní kamenný most byl vystavěn roku 1766 a nahradil původní, dřevěný - „ne vždy bezpečný“ most. Měl originálně deformované oblouky, které vybíhaly ze středového pilíře. Oblouky se zřítily v roce 1955. O kousek vedle byl proto postaven provizorní kovový most, který sloužil více než 60 let. Kovový most (2886-2; délka cca 60 m; nosnost 2 t) byl nabízen k prodeji Libereckým krajem v roce 2014. V době prodeje již zkorodovaná mostní konstrukce se skládala ze tří polí a byla nabízena k prodeji za cca 200 tisíc Kč. Unikátní skládací most byl vyroben v Anglii, po 2. světové válce se stal součástí hospodářské pomoci západoevropských zemí. Přemostění ...
    most
    Liberecký kraj