Botanická zahrada založena v letech 1918-1935 šlechtickými majiteli bečovského panství, po 2. světové válce zničena. Od r. 2005 postupně obnovována dobrovolníky na ploše 9 ha. Jediná u nás financována pouze neziskovou organizací, od r. 2014 člen Unie botanických zahrad ČR.
Bečov n.T.-botanická zahrada
Graficke pismenko Bečov nad Teplou (dříve německy Petschau) leží jižně od Karlových Varů a je jako ves doložen již r. 1214. V r. 1387 byl povýšen na trhové městečko a r. 1482 na město. Od r. 1813 byl v majetku šlechtického rodu Beaufort-Spontin (jméno používal podle hradů v dnešní Belgii a Lucembursku), díky němuž se nyní proslavil jako místo, kde je vystaven relikviář sv. Maura. Městem prochází silnice I/20 spojující Plzeň s Karlovými Vary, do níž tu ústí silnice II/230 od Mariánských Lázní. Je tu dále nádraží na trati 149 z Karlových Varů do Mariánských Lázní, do ní se zde připojuje trať 161 z Rakovníka. Městem též prochází dálková, zeleně značená turistická ...
10.10. 2019

historie

Botanická zahrada v Bečově nad Teplou o rozloze 9 hektarů byla před 2. světovou válkou jednou z nejvýznamnějších historických sbírkových zahrad v Čechách. Sbírková zahrada byla založena v letech 1918-1935 za posledního majitele panství Heinricha von Beaufort-Spontin a jeho ženy Marie. Otcem Marie Beaufortové byl hrabě Arnošt Emanuel Silva-Tarouca, zakladatel slavného parku v Průhonicích. Původní název byl „Beaufortské alpinum a zahrada u

Jiří Špaček (s využitím informací propagačních materiálů a webových stránek), 9.12. 2019
    botanická zahrada, arboretum