Hrady.cz
Rozhledna na Senecké hoře (506 m n. m.) byla vybudována v letech 2014-2015 z iniciativy městyse Pavlíkov. Stavbu z betonu, dřeva a oceli o výšce 21,6 m projektoval Ing. arch. Eugen Točík. Rozhledna má dva vyhlídkové ochozy a je od května 2015 zdarma přístupná během turistické sezóny.
Rozhledna Senecká hora
© Jiří Špaček, 08/2015
Graficke pismenko Ves Pavlíkov je prvně připomínána r. 1341 a r. 2007 byl obnoven její historický status městyse. Leží jižně od Rakovníka a prochází jí silnice II/233 do Plzně. Turistům nabízí soukromé muzeum motocyklových veteránů nebo návštěvu Galerie Anderle, která je věnována dílu místního rodáka, výtvarníka Jiřího Anderleho (1936). Západně nad městysem na táhlém, plochém vrcholu Senecké hory byla r. 2015 vybudována rozhledna.
3.9. 2015

historie

Rozhledna na Senecké hoře byla vystavěna z iniciativy městyse Pavlíkov v období srpen 2014 – březen 2015 podle projektu Ing. arch. Eugena Točíka. V plánech byla pro svou podobu nazývána Houba, název se však neujal a oficiálně je zvána rozhledna Pavlíkov nebo Senecká hora. Pro veřejnost byla zpřístupněna dne 2. května 2015. Je to stavba z oceli, dřeva a betonu vysoká celkem 21,6 m. První vyhlídkový ochoz se nachází ve výšce 7,9 m, druhý ochoz je

Jiří Špaček (s využitím informací městyse Pavlíkov), 3.9. 2015